..siis OIKIASTI, mikä ihme mein sukua vaivaa?

Sen jälkeen kun sedän maatilalle tuli uus emäntä, Virosta lähtösin oleva, niin sen jälkeen kaikki on muuttunu. Kaikki isäni sisarukset (isää toki lukuunottamatta), mielistelee koko ajan tätä uutta emäntää. Nuorempi tätini on ihan mahoton tuossa mielistelyssä! Välillä ihan oikiasti ällöttää kuunnella niitä juttuja, kuinka parempi tämä uus on entistä ja kuinka hyvin sen kanssa tulee juttuun jne. Hyi saatana. Jottai rajaa kuitenkin! Ja setä.. se on tossun alla! Ja muutenkin nykyään omituinen. Setällä ja pikkuveljellä on jotai kränää, vaan ku kukkaa ei kerro mistä. Mutta mitä oon kuullu, niin pikkuveli on vahingossa, siis VAHINGOSSA rikkonu jotai kallista (ilm. jokin traktorin osa tms..) ja luvannu sen maksaa jne. että SIITÄKÖ se kenkä nyt puristaa? Hä? Vai siitä, kun syksyllä pikkuveli oli karannu setältä, koska oli niin ahistunu siellä oloon ja "orjuuteen".. Mikä ihme, en tiijä, enkä varmaan haluakkaa tietää. Tai ehkä haluan, mutta on tuo aika lapsellista että aikuinen mies mököttää lapselle, tai siis pitää jotai helvetin mykkäkoulua..

Mutta niin, palataanpas tähän mielistelyyn... Eilen olin kyytiä vaikka Oulusta, että pääsisin kotiin. No, isäni oli töissä ja sitten soitin tälle nuoremmalle tädilleni ja kysyin, että voisiko hän hakea, no vastaus oli: "en minä nyt kehtais lähteä ajamaan sinne, kun vasta eilen olin ******** kanssa oulussa ja kun tuo mahaki on kipiä, eikä särkylääkkeitä oo enään kauhiasti jälellä.. koita nyt jotenkin se 2h värkätä siellä, mee vaikka ***** luo kylään, se on varmasti kotona jos ei oo töissä, tai jotai.. onhan se rautatieasemaki auki.." Selityksen makua siis, mutta autappa armias jos vaikka sedän muksu tai tämän uuden eukon laps ois ollu kyytiä vailla, niin kyllä heti ois lähetty hakemaan. Näin se on aina menny ja tullee vissiin näköjään jatkossaki menemään.. Että näin..

Näin ne asiat hoijetaan meijän suvussa. Ollaan niinkö "paremmuusjärjestyksessä"... Ja meikä on siellä loppupäässä, aina ollu.