Aamulla juoksin kiireellä töihin, kun olin 10min myöhässä, kiitos M! Hävetti hieman mennä myöhässä, mutta ei ohjaajani ollut moksiskaan. Onneksi. Samantien kun astuin perhetyön huoneeseen lähdimme ohjaajani kanssa ajelemaan perheeseen.

 O: Tännää mennäänki tuonne Suvantoon sitten.

M: Mitä me siellä? (mietin, että eihän tänään vielä ollut perhekerhokaan..)

O: Mennään yhteen perheeseen.

M: Selevä.

Lähettiin sitten ajelemaan Suvantoon. Kun lähdimme tk:n pihasta huomasin, että M oli vieläkin parkkipaikalla parkissa. Näki jonku tuttunsa ja tietenkin jäi suustaan kiinni siihen ja tupakille. Ohjaajani kanssa juteltiin siinä niitä näitä. Molemmin puolin kyseltiin viikonlopun kuulumiset ymym. Sitten hän avautu yhdestä ihmisestä mulle. En olis kyllä ikinä uskonu, että JUST SE on sellanen ihminen.. Mutta kaikkea sitä näköjään onkin..

Kun käännyttiin sitten suvantoon ohjaajani läppäsi kätensä jalalleni ja hieman hätkähdin.

O: Tiiäkkö! Me ollaan ihan väärällä puolella pitäjää! Meillä piti mennä Aittojärvelle, eikä Suvantoon.

M: Niiin justiisa. No pittää sitten kääntyä takasin, tai siis mahtaa päästä Livon kautta lyhyemmästi tuonne isolle tielle.

O: Mulla pittää varmaan soittaa sen perheen äidille, että eihän sillä ollu mittää sovittua menoa. Me nyt myöhästytään jonkun verran..

Ohjaajani soitti sitten tämän perheen äidille, eikä sillä ollu mittää sovittua menoa, onneksi. Aiko vaan käydä kaupassa. Puhelun jälkeen molemmat alettiin nauramaan tätä kämmähdystä. Sattuuhan näitä.

 

Sain kesäksi töitä! Meen kaupungin perhetyöhön lomittamaan yhtä vakituista perhetyöntekijää. Tuntuu oikein mukavalta päästä tekemään oman alan töitä. Onhan tässä jo kohta 2 vuotta koulua takana, niin oon melekeen jo pätevä.. Tämän harjottelun lopussa meen tutustumaan niihin perheisiin, joihin sitten kesällä menen. :)

Just oliki puhetta siitä, että kun niillä on hirviä työvoimapula ja asiakkaita on paljon, mutta ei työvoimaa. Miksi pittää pyörittää laajaa perhetyötä 2-3 perhetyöntekijällä? (nämä siis käy ilmaseksi perheissä). Ja sitten yks maksullinen perhetyöntekijä, jonka voi tilata jos on tarvista..