Olin viikonloppuna Helsinki-Tukholma -risteilyllä. Mukava risteily oli. :) Junamatka Helsinkiin oli kamalan puuduttava ja tuntu tosi pitkältä. Lentokone olis ollu hyvä vaihtoehto, vaan ei löytyny sopivia lentoja, hmph. Mutta minkäs teet.

Satamaan mentiin odottelemaan laivaa aikasin, kun oli porukka hieman kiukkusta ja väsynyttä junailun jälkeen. Taksimatka satamaan oli hieman ahdas. Tavalliseen taksiin (jossa on siis 4 paikkaa) ahtautu 5 ihmistä, minä pienimpänä istuin sylissä, välillä makasinkin toisten sylissä. :D Ei siellä oikeen muuten sopinu, piti olla mutkalla. Iso plussa taksikuskille, että otti meidät kyytiin, vaikka vähän laitonta oliki. :D Tämmösen kuvan näin sataman vieressä olevassa rakennuksessa, hm.. Tuosta voi ajatella mitä haluaa.. :D

Laivaan päästyä vietiin tavarat hytteihin ja sitten syömään buffettiin. Laivan buffetit on älyttömän hyviä, on valinnanvaraa vaikka minkälaista, ah. Toki onhan buffetilla hintaakin, mutta joskus sitä laivalla käydään. Juomavalikoima oli myös hyvä, oli vettä, limsaa, kaljaa, mehua ja viiniä. :) Ruuan jälkeen sitten nautin vain olostani laivalla, kävin ulkona ja istuskelin sisällä maisemia ihaillen, ah. :)

Tukholmassa käytiin kävelemässä ja ihailemassa kaupunkia. Kaupunkikierros jäi lyhyeksi, sillä osa halus takasin laivaan, vaan ei halunnu yksin mennä, vaikka kävelytie meni suoraan laivalle ja laivakin näky torille. Noh, joskus toiste sitten pitää kiertää paremmalla ajalla Tukholmaa. :) Tukholma on kyllä tosi kaunis kaupunki. Kuninkaan linnaankin pääsi katsomaan, kun ovet olivat auki, olisiko Victorian syntymäpäivien takia ovet auki, että turistit yms. pääsevät kurkkaamaan, miltä linna näyttää. Sitä en tiedä, mutta kuitenkin. Hienolta näytti.

Viimenen yö laivalla ei kohdallani ollut mikään paras. Kärsin huonosta olosta, joten nukkumisesta ei meinannut tulla heti mitään. Istuin hyvän tovin vessassa, sillä tuntu että laatta lentää, mutta säästyin siltä. Kun pääsin itsekki uneen, nukuin aamuun asti hyvin, eikä laivan keinuminen enään haitannut. Hyttimme sijaitsi autokannen alla, eli merenpinnan alapuolella, joten se keinuukin enemmän, tai tuntuu paremmin tuo laivan keinuminen.

Eilen kävin Helsingissä katsomassa Harry Potterin kaverin kanssa. Hän oli hommannut liput jo ennakkoon, jotta saa varmasti paikat. Tykkäsin elokuvasta kyllä, vaikka risteilyn jälkeen oli vähän väsy ja meinasin nukahtaa välillä, mutta pysyin kyllä hereillä ja juonessa kiinni. Kyllä kannatti mennä! :) Elokuvan jälkeen käytiin sitten ostoskeskuksissa ja kahvilla. Oli mukava nähä tätä ja jutella, viimeksi kun nähtiin olin väsynyt junamatkasta joten se näkeminen oli vaan että "moi" ja "moimoi". :D Kahvilla ollessa mulle kerettiin soittaa jo pariinki kertaan, että millon oot tulossa junalle, että ehit. Mulla on tapana mennä joko justiinsa tai vähän ennemmin, ei TUNTIA aikasemmin! Ja kun oli paljon juteltavaa, niin ei sitä heti kerinny mihinkään lähteä. Kelloa toki katsoin, etten myöhästy. Ja kun menin junalle, toisia ei näkyny missään. Nih, siinä ne on, hoputtaa minnuu ja ite kuitenkin kuppaa jossaki.. Ei voi aina ymmärtää..

Ja vielä loppuun kuva laivaneidistä . Älkää nyt ihmiset kovin järkyttykö. :)